fbpx

Expo-tip: Balenciaga - Meesterlijk zwart

in Kunstmuseum Den Haag t/m 23 maart 2023

Expo-tip: Balenciaga - Meesterlijk zwart

Zwart is het uitgangspunt van de tentoonstelling Balenciaga – Meesterlijk zwart. Het is een eerbetoon aan het oeuvre van Cristóbal Balenciaga. Nu te zien in Kunstmuseum Den Haag: Ninke nam alvast een kijkje!

De Spaanse modeontwerper (1895-1972) was de toonzetter van de mode-industrie. Christian Dior zei eens “Als haute couture een orkest is, dan is Balenciaga de dirigent en de rest van ons slechts de musici die de aanwijzingen van de meester volgen”. Zijn sculpturale en complexe designs kwamen het beste uit in zijn favoriete kleur: zwart.

Balenciaga’s stukken bestaan uit de meest prachtigste materialen, geraffineerde patronen en verfijnde details.  Balenciaga drukte zijn stempel op de modewereld toen hij in de jaren vijftig nieuwe silhouetten voor vrouwen creëerde. Hij bevrijdde ze van het zandlopersilhouet door jurken

De expositie in Kunstmuseum Den Haag bestaat uit meer dan zestig prachtige kledingstukken, proefmodellen, tekeningen, filmbeelden en fotografie uit het archief van Maison Balenciaga te zien. Absoluut de moeite waard om te bezoeken! (nog tot 5 maart 2023)

“A woman has no need to be perfect of even beautiful to wear my dresses, the dress will do all that for her”.

No video selected.

NINKE

Verwersstraat 60
5211 HX Den Bosch

073 - 689 14 52
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NIVOO

Parade 3
5911 CA Venlo

077 - 351 68 13
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Service