fbpx
Skip to main content

Trend gespot: de flare-broek

Trend gespot: de flare-broek

Wat is een flare-broek?

De flare-broek, ook wel bekend als de bell-bottom, is een broek die vanaf de knie wijd uitloopt. Het is een silhouet dat nogal varieert, afhankelijk van hoe groot het statement is dat gemaakt wordt. Modellen komen voor in allerlei vormen, van extreem uitlopende pijpen tot een meer subtiele flare die meer op een bootcut lijkt, en kunnen ook voorzien zijn van extreme versieringen of hoge taille voor een ontwerp dat de benen langer doet lijken. Terwijl het model nooit echt uit de mode raakte is de huidige heropleving van de stijl waarschijnlijk te danken aan de reactie op slim-fit silhouetten, waardoor de flare weer helemaal terug is van weggeweest.

Voor ieder een favoriete variatie

Het basisstuk uit de jaren zeventig blijft alsmaar geliefd dankzij zijn praktische en flatteuze silhouet dat weer wat anders biedt dan de typische jeans- en broekmodellen. Terwijl de flare-broek zich onderscheidt door de overdreven zoom, kunnen ontwerpen zeer uiteenlopen waardoor het model verschillende mensen zal aanspreken, afhankelijk van hun persoonlijke smaak. De stoffen die worden toegepast liggen ook niet vast. Terwijl de flared jeans het meest geliefd zijn, is dit model in verschillende materialen te vinden, van stretchstoffen en breisels die meer casual zijn en ook comfortabeler. Hierdoor kunnen vrouwen altijd een model vinden dat het beste past bij hun mode-identiteit.

Ook bij NINKE & NIVOO!

Je vindt de flare-broeken bij NINKE en bij NIVOO van verschillende merken, waaronder Momoni, Max Mara, Marella en Kiltie. De jeans is erg populair, zowel in lichte als donkere wassingen. De chiquere stoffen zijn ideaal voor een mooie soepele broek of eenluchtiger zomermodel. Pick your favorite!

Hoe style je de broek?

De flare-broek biedt veel stylingmogelijkheden en kan geschikt zijn voor zowel de terughoudende klant als de modeliefhebber met iets meer lef. Voor een moeiteloze look voor overdag kan een eenvoudige outfit uit sneakers en een grote trui of een overhemd bestaan; dit is een stijl die geschikt is voor verschillende seizoenen. Kleed de broek aan met een schoen met hoge hak en smalle bandjes en een kortere of starkkere top of body die het silhouet van de flare versterkt. Als je voor een jaren zeventig-look kiest, draag de broek dan met een nauwsluitend overhemd met kleurrijke print.

 

Het originele en complete artikel lees je op Fashion United.