fbpx

Zomertips: mode meets museums

Zomertips: mode meets museums

Of het nu te warm is buiten of het regent: in het museum zit je ook op warme en natte zomerdagen goed. Of je nu op citytrip gaat naar Londen of Parijs, of dichterbij in Den Bosch: als modeliefhebber is er genoeg te zien! Ninke geeft je tips voor zomer 2022!

DEN BOSCH - PARIJS - LONDEN 

DEN BOSCH

Als je een dagje Den Bosch doet: kom je natuurlijk langs bij NINKE fashion & style en bezoek je meteen aan de overkant van de winkel het Design Museum met deze tentoonstelling die er nu te zien is:

'Sneakers Unboxed' in Design Museum Den Bosch, in Nederland

Het Design Museum in Den Bosch zet dit jaar een speciale tentoonstelling op over sneakers. 'Sneakers Unboxed' combineert de geschiedenis en de culturele context van de sneaker met de laatste innovaties op het gebied van design en duurzaamheid.

Deze tentoonstelling loopt tot en met 2 oktober 2022.

PARIJS

La Galerie Dior, op 30 Avenue Montaigne in Parijs, Frankrijk

Op de 30 Avenue Montaigne krijgen bezoekers in La Galerie Dior aan de hand van dertien thema’s een unieke weergave van de geschiedenis, het erfgoed en het DNA van Dior. In de unieke tentoonstellingsruimtes kun je de (miniatuur)creaties van couturier en parfumeur Christian Dior bekijken, net als die van zijn zes opvolgers, waaronder Yves Saint Laurent en Maria Grazia Chiuri. Ook is te zien hoe Dior parfums met de tijd zijn geëvolueerd en hoe de creaties van Dior via Hollywoodfilms een prominente plek hebben ingenomen in onze cultuur.

Deze tentoonstelling is permanent. 

‘Alaïa Avant Alaïa’ in Fondation Azzedine Alaïa, in Parijs, Frankrijk

Het voormalige huis en atelier van de Tunesische ontwerper in de Fondation Azzedine Alaïa is een plek geworden die helemaal in het teken staat van zijn erfenis. Naast zijn kunstcollectie, archieven en bibliotheek met boeken over mode, kunst en design, is nu ook de tentoonstelling ‘Alaïa Avant Alaïa’ te zien. Aan de hand van foto’s tekeningen en een selectie ontwerpen leer je meer over Alaïa. Hierbij staan de vrouwen die hem inspireerden centraal, zoals Greta Garbo, Naomi Campbell en Stephanie Seymour.

Alaïa Avant Alaïa is tot en met 23 oktober te zien in Fondation Azzedine Alaïa, in Parijs.

LONDEN

'Vision and Virtuosity', Saatchi Gallery in Londen, UK

Deze gratis tentoonstelling van sieradenmerk Tiffany’s toont meer dan 400 objecten uit de archieven en geeft een kijkje in de geschiedenis van de beroemde juwelier sinds de oprichting in New York in 1837. De onlangs verworven Empire Diamond van meer dan 80 karaat, de beroemde Tiffany's etalages en belangrijke elementen uit de populaire cultuur zoals het originele script van Breakfast at Tiffany's krijgen ook een speciale ruimte.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 19 augustus.

Bethany Williams: Alternative Systems, The Design Museum in Londen, UK

In deze tentoonstelling wordt het werk van ontwerper Bethany Williams omarmd. Van kledingstukken die gemaakt zijn van gerecycled boekafval tot samenwerkingen met lokale projecten: het werk van deze in Londen gevestigde ontwerper pakt sociale kwesties en vraagstukken rondom het milieu aan.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 4 september 2022.

‘Africa Fashion’ in het Victoria & Albert Museum in Londen, UK

De nieuwe ’Africa Fashion’ tentoonstelling in het V&A Museum in Londen toont de ‘onweerstaanbare creativiteit, vindingrijkheid en wereldwijde impact van de hedendaagse Afrikaanse mode’.

De tentoonstelling is te zien vanaf 2 juli. De einddatum is nog niet bekend.

 

NINKE

Verwersstraat 60
5211 HX Den Bosch

073 - 689 14 52
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NIVOO

Parade 3
5911 CA Venlo

077 - 351 68 13
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Service