fbpx

Paul Smith

Paul Smith (1946, Nottingham UK) komt in de mode terecht nadat een ernstig ongeval een einde maak aan zijn wielercarrière. Hij ligt zes maanden in het ziekenhuis en maakt daar nieuwe vrienden, die hij blijft ontmoeten in een pub waar ook veel kunstenaars komen. Ze praten er over Mondriaan, Warhol, Kokoshka en David Bailey en luisteren naar muziek van de Rolling Stones, Miles Davis en meer. Paul Smith raakt gefascineerd door de kleurrijke wereld van de kunsten en besluit er deel van uit te gaan maken.

Gesteund door zijn vrouw Pauline Denyer opent hij in 1970 in Nottingham zijn eerste boetiek. In de avonduren maakt hij zich het klassieke kleermakersvak eigen. Zijn eerste eigen Paul Smith Men collectie showt hij in 1976 in Parijs. Het label blijkt een wereldwijde hit, vooral in Japan: meer dan 100 winkels en fans die hem achtervolgen als een rockster. In 1994 lanceert hij de even zo succesvolle lijn Paul Smith Women.

De signatuur van Paul Smith heeft de onmiskenbare Britse tongue-in-cheek. Hij combineert zijn voorliefde voor traditie en klassiekers met een groot gevoel voor humor en weet te anticiperen op trends in een bredere culturele context dan mode alleen. Zijn kleding is uitermate draagbaar: vakkundig gemaakte klassieke modellen, uitgevoerd in hoogwaardige stofkwaliteiten, afgewerkt met verfijnde details, vaak mét knipoog.

Inmiddels is Paul Smith (Sir Paul Smith sinds 2000) een wereldberoemde ontwerper. Zijn collecties Paul Smith Men en Paul Smith Women, accessoires zoals schoenen, tassen en shawls worden wereldwijd verkocht. Hij heeft showrooms in Londen, Parijs, Milaan, New York en Tokyo.

Bij NINKE zijn de collecties Paul Smith en PS by Paul Smith verkrijgbaar. 

 

Paul Smith

NINKE

Verwersstraat 60
5211 HX Den Bosch

073 - 689 14 52
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NIVOO

Parade 3
5911 CA Venlo

077 - 351 68 13
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Service