fbpx

NIEUW: PAUL SMITH GEURLIJN

kaarsen paul smith

Een uniek cadeau voor de mode- en interieurliefhebber die van een beetje kleur houdt, zoals Paul Smith zelf. De geurkaarsen en interieurparfums bestaan uit een heerlijke mix van natuurlijke ingrediënten.

OP?

Dan gebruik je de glazen pot of fles nog altijd als vaas of opbergpot voor pennen, kwasten of toiletartikelen. Een cadeau voor jezelf en je interieur! Nu verkrijgbaar bij NINKE & NIVOO.
 
 

Wat je aantrekt, heeft psychologisch effect. Hoe kleed je je tactisch?

In Volkskrant magazine van afgelopen weekend trok dit artikel over modepsychologie onze aandacht. Hoe kun je kleding inzetten om beter te presteren op je werk, om positiever de dag te starten of om meer zelfvertrouwen te krijgen? Studies wijzen uit dat kleuren, materialen en vormen effect hierop hebben. 

Wij adviseren je bij NINKE & NIVOO graag om de juiste outfit te vinden, waarin je de beste verse van jezelf kunt zijn!

Lees hier het artikel

5 tips om je kleding langer mooi te houden - Volkskrant

Door Cécile Narinx, 12 mei 2022

5 tips om je kleding langer mooi te houden - Volkskrant
Is je kast een kerkhof vol vergane glorie of een rommelhok vol troosteloze vodden? Nergens voor nodig. Wie tijd en zorg investeert houdt kleding langer mooi.

 

1. Koop bewust

Koop allereerst goed spul, want wat niet mooi is kan ook niet mooi blijven. Lees vooral ook het label: van welke materialen is je nieuwe liefde gemaakt? Kun je het zelf wassen of moet je de stomerijkosten er ook alvast bij optellen? Denk voor je gaat afrekenen ook nog diep na hoe vaak je dit item gaat dragen. Heb je minstens drie ­andere stuks waar je het mee kunt combineren? Nee? Laten hangen. Is het iets wat je vrijwel dagelijks kunt dragen (een zwarte broek), of een tijdloze klassieker (een trenchcoat of wit overhemd), dan is het een investering waard. Kort en goed: koop minder, maar beter.

‘MODE MOET JE VOELEN’

Interview Paul Smith in FD

NINKE Paul Smith collage

De Britse modeontwerper SIR PAUL SMITH (75) is enig in zijn soort. Hij staat zelf aan het creatieve roer en is voor 70 procent eigenaar van zijn bedrijf.

U heeft een van de weinige onafhankelijke modemerken die niet zijn verkocht aan een luxe groep. Waarom niet?
‘Je kunt het ook omdraaien: waarom hebben die anderen dat wel gedaan? Omdat ze meer geld willen. Geld om hun bedrijf uit te breiden of de toekomst veilig te stellen voor als ze met pensioen gaan.’

Daar moet u zelf toch ook over nadenken? U bent 75, in Nederland gaan we met pensioen als we 67 zijn.
‘Ik niet. Ik zit er lekker in, ben fit en gezond en heb nog veel ideeën. Waarom zou ik stoppen?’

Vorig jaar vierde u uw 50-jarig bestaan. Hoe houd u uw merk zo lang draaiende zonder smetjes?
‘Door bescheiden te blijven. Ik wil geen privévliegtuig, boot of auto met chauffeur. Als wij een show geven, huren we geen plein af waar we tenten neerzetten voor publiek. Wat we verdienen stoppen we in het bedrijf. Het merendeel van de winkels is van mij.’

Wat deed u tijdens de eerste lockdown, in 2020?
‘Zestien weken lang was ik de enige in de studio. Normaal gesproken werken er 180 mensen. Ik heb gewerkt, maar ook genoten van mijn kantoor. Het staat vol met memorabilia en die vond ik opeens weer zo geweldig. Net als alle oude films die ik zag.’

Bent u door Covid-19 anders gaan denken?
‘Wij hadden nog een probleem: de brexit, misschien nog een grotere uitdaging. We zijn meer in het Verenigd Koninkrijk gaan produceren: schoenen, breisels en sjaals. De rest maken we nog steeds in Italië.’

Ontwerpt u al digitale kleding?
‘Nee. Ik weet dat het populair is, maar voor iemand van mijn generatie is het moeilijk om te begrijpen. Ik hou ervan kwaliteit te voelen, de stof om te draaien en de stiksels te zien. Ik wil iets in mijn handen hebben.’

Michou Basu

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/samenleving/1428931/trend-de-looks-van-amerikaanse-ivy-league-universiteiten-nbc2ca8YmmmC

Paul SmithPaul Smith

Trend gespot: de flare-broek

Trend gespot: de flare-broek

Wat is een flare-broek?

De flare-broek, ook wel bekend als de bell-bottom, is een broek die vanaf de knie wijd uitloopt. Het is een silhouet dat nogal varieert, afhankelijk van hoe groot het statement is dat gemaakt wordt. Modellen komen voor in allerlei vormen, van extreem uitlopende pijpen tot een meer subtiele flare die meer op een bootcut lijkt, en kunnen ook voorzien zijn van extreme versieringen of hoge taille voor een ontwerp dat de benen langer doet lijken. Terwijl het model nooit echt uit de mode raakte is de huidige heropleving van de stijl waarschijnlijk te danken aan de reactie op slim-fit silhouetten, waardoor de flare weer helemaal terug is van weggeweest.

Voor ieder een favoriete variatie

Het basisstuk uit de jaren zeventig blijft alsmaar geliefd dankzij zijn praktische en flatteuze silhouet dat weer wat anders biedt dan de typische jeans- en broekmodellen. Terwijl de flare-broek zich onderscheidt door de overdreven zoom, kunnen ontwerpen zeer uiteenlopen waardoor het model verschillende mensen zal aanspreken, afhankelijk van hun persoonlijke smaak. De stoffen die worden toegepast liggen ook niet vast. Terwijl de flared jeans het meest geliefd zijn, is dit model in verschillende materialen te vinden, van stretchstoffen en breisels die meer casual zijn en ook comfortabeler. Hierdoor kunnen vrouwen altijd een model vinden dat het beste past bij hun mode-identiteit.

Ook bij NINKE & NIVOO!

Je vindt de flare-broeken bij NINKE en bij NIVOO van verschillende merken, waaronder Momoni, Max Mara, Marella en Kiltie. De jeans is erg populair, zowel in lichte als donkere wassingen. De chiquere stoffen zijn ideaal voor een mooie soepele broek of eenluchtiger zomermodel. Pick your favorite!

Hoe style je de broek?

De flare-broek biedt veel stylingmogelijkheden en kan geschikt zijn voor zowel de terughoudende klant als de modeliefhebber met iets meer lef. Voor een moeiteloze look voor overdag kan een eenvoudige outfit uit sneakers en een grote trui of een overhemd bestaan; dit is een stijl die geschikt is voor verschillende seizoenen. Kleed de broek aan met een schoen met hoge hak en smalle bandjes en een kortere of starkkere top of body die het silhouet van de flare versterkt. Als je voor een jaren zeventig-look kiest, draag de broek dan met een nauwsluitend overhemd met kleurrijke print.

 

Het originele en complete artikel lees je op Fashion United.

VOGUE PARIS 1920-2020

Inspiratie uit Parijs

Vogue Paris

Tijdens een bezoek aan Parijs 22 en 23 januari op inkoop voor NINKE & NIVOO bezocht Ninke meteen hèt modemuseum van de stad Parijs, het Palais Galliera, waar de 100e verjaardag van Vogue Paris werd geëxposeerd.

"𝘡𝘰𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘱𝘳𝘢𝘤𝘩𝘵𝘪𝘨𝘦 𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘰𝘪 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘴𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥 𝘨𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘶𝘸 𝘗𝘢𝘳𝘪𝘫𝘴𝘦 𝘝𝘰𝘨𝘶𝘦 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘰𝘯𝘵𝘸𝘪𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘷𝘢𝘯 𝘮𝘰𝘥𝘦 𝘴𝘤𝘩𝘦𝘵𝘴𝘦𝘯 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘩𝘶𝘪𝘥𝘪𝘨𝘦 𝘧𝘰𝘵𝘰𝘨𝘳𝘢𝘧𝘪𝘦 𝘪𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘗𝘢𝘳𝘪𝘫𝘴𝘦 𝘨𝘭𝘰𝘴𝘴𝘺."

Vormgegeven door Adrien Rovero, artistiek directeur van de scenografie, brengt de tentoonstelling verslag uit van de verschillende belangrijke periodes die hebben bijgedragen aan de evolutie van de Franse versie van dit beroemde modetijdschrift. Sinds de oprichting in 1920 kende het tijdschrift 1007 covers, getekend of gefotografeerd.

De tentoonstelling getuigt van de lange levensduur van Vogue Paris, een prachtig cultobject dat het beeld vormt van de Franse vrouw als mode-icoon met een onnavolgbaar 'je ne sais quoi'.

Bekijk hieronder onze impressiefilm van de tentoonstelling:

Lees hier meer over VOGUE PARIS 1920-2020

Persbericht

NIVOO Vrouwenmode krijgt nieuwe eigenaar

Per 1 augustus krijgt NIVOO Vrouwenmode een nieuwe eigenaar. An Wijnen, die de modezaak dertig jaar heeft gerund, draagt het stokje over aan Ninke Peijs.

NIVOO, gevestigd in een stijlvol pand aan de Parade in Venlo, verkoopt eigentijdse en toegankelijke mode voor zelfbewuste vrouwen. Nieuwe eigenaresse Ninke Peijs runt in ’s-Hertogenbosch al ruim 12 jaar haar succesvolle boetiek NINKE Fashion & Style. Ninke: “Kleding kan vrouwen mooier maken, maar moet vooral je persoonlijkheid onderstrepen. Want jij verdient alle aandacht, niet het merk of de jurk die je draagt.”

Begrip in de regio

NIVOO gaat verder onder dezelfde naam, maar Ninke zal op den duur steeds meer haar eigen stempel op de collectie drukken. “Ik kom zelf uit Venlo en NIVOO is al 30 jaar een begrip in deze regio. In eerste instantie zetten we de huidige lijn voort, inclusief de merken die gevoerd worden. Ik wil onze klanten hier leren kennen en ze persoonlijk en eerlijk kunnen adviseren.”

Kruisbestuiving

Ninke studeerde bedrijfseconomie, werkte in de financiële dienstverlening en in de ICT  projectmanagement. Haar hart lag echter bij de mode. “Ik heb destijds mijn baan opgezegd, mijn huis verkocht en ben mijn modezaak gestart. Inmiddels zijn we 12,5 jaar verder en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Met 2de vestiging in Venlo gaan we een nieuwe fase in. Voor klanten uit Venlo is het aantrekkelijk om in Den Bosch te shoppen: we zitten pal tegenover het Noordbrabants Museum. Vanuit Den Bosch is Venlo in een uurtje bereikbaar en in Venlo zitten we op steenworp afstand van het Limburgs Museum. Ik verwacht dan ook zeker een kruisbestuiving tussen beide modezaken.”

25 manieren om je shawl te dragen

Een shawl is een prachtig accessoire om je outfit op te fleuren. Zo kan je jas, trui, jurk of vestje met een shawl er telkens weer anders uitzien. En je kunt een shawl op verschillende manieren dragen. In dit filmpje zie 25 manieren waarop je een shawl kunt dragen.

NINKE

Verwersstraat 60
5211 HX Den Bosch

073 - 689 14 52
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NIVOO

Parade 3
5911 CA Venlo

077 - 351 68 13
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Service