fbpx
Skip to main content

LINNEN SPECIAL

Linnen, is het oudste bekende weefsel en werd al in de oudheid door de mens gemaakt. Het is een lichte stof gemaakt van de vezels van de vlasplant. Linnen is sterker dan katoen, neemt snel vocht op en droogt snel. Dus ideaal is voor warme en vochtige omgevingen. De stof linnen is anti-allergisch en heeft ook een anti-bacteriële werking. Linnen stoffen zijn van nature ademend omdat de vezels hol zijn. Dat maakt linnen kleding niet alleen comfortabel om te dragen, maar ook praktisch voor dagelijks gebruik, vooral tijdens de zomermaanden.

De productie van linnen is milieuvriendelijker omdat de vlas plant waaruit linnen wordt gemaakt, minder water en pesticiden nodig heeft in vergelijking met andere gewassen. De teelt en verwerking ervan hebben een lagere milieu-impact. Bovendien is linnen een van de sterkste natuurlijke vezels, die uitgebreide slijtage en herhaald wassen kan weerstaan zonder aan integriteit in te boeten. Deze duurzaamheid vertaalt zich in een langere levensduur van kledingstukken, wat linnen tot een verstandige investering maakt. Linnen is tijdloos, elegant en is never out of fashion. Het is onze favoriet voor in de zomer!

Vloeiende vormen in Parijs

Inspiratie van Iris van Herpen en Dale Chihuly

Op de laatste dag dat het nog mogelijk was, bezochten we de tentoonstelling “Sculpting The Senses” van Iris van Herpen in Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Iris maakt de Haute Couture écht tot een ware kunstvorm.

In haar onderzoek naar materialen, laat ze zich inspireren door vloeiende vormen van de natuur. In haar atelier ontwikkelen zij en haar team innovatieve technieken en nieuwe materialen zoals gerecycled plastic, 3D geprinte cacaobonen, geblazen glas, siliconen, waterstraalsnijden en nog veel meer. Een groot deel van haar materialen die in haar kleding wordt gebruikt is eco-friendly. Haar creativiteit en de combinatie van ambacht en technologie geven een vernieuwende visie op de toekomst van mode. Prachtige en bijzondere outfits waren er te zien in een schitterende expositie.

NIVOO FASHION NIGHT

Venlo, 11 april 2024

NIVOO FASHION NIGHT
Met veel enthousiasme kijken we terug op onze NIVOO Fashion Night. 

Ontwerper Malou Beemer nam ons mee in haar wereld van de ‘Lorels'.Een Lorel is een uniek handgemaakt ‘eiland’ van geplooide stof. Met behulp van een magnetisch bevestigingssysteem kunnen de Lorels op een wandobject worden verplaatst, waarbij je zelf verschillende composities kunt creëren. Ook kan een Lorel op kleding gedragen worden. Kunst voor zowel aan de muur als voor op je kleding!

PAUL SMITH GEURLIJN

Een uniek cadeau voor de mode- en interieurliefhebber die van een beetje kleur houdt, zoals Paul Smith zelf. De geurkaarsen en interieurparfums bestaan uit een heerlijke mix van natuurlijke ingrediënten.

OP?

Dan gebruik je de glazen pot of fles nog altijd als vaas of opbergpot voor pennen, kwasten of toiletartikelen. Een cadeau voor jezelf en je interieur! Nu verkrijgbaar bij NINKE & NIVOO.
 
 

Wat je aantrekt, heeft psychologisch effect. Hoe kleed je je tactisch?

In Volkskrant magazine van afgelopen weekend trok dit artikel over modepsychologie onze aandacht. Hoe kun je kleding inzetten om beter te presteren op je werk, om positiever de dag te starten of om meer zelfvertrouwen te krijgen? Studies wijzen uit dat kleuren, materialen en vormen effect hierop hebben. 

Wij adviseren je bij NINKE & NIVOO graag om de juiste outfit te vinden, waarin je de beste verse van jezelf kunt zijn!

Lees hier het artikel

5 tips om je kleding langer mooi te houden - Volkskrant

Door Cécile Narinx, 12 mei 2022

5 tips om je kleding langer mooi te houden - Volkskrant
Is je kast een kerkhof vol vergane glorie of een rommelhok vol troosteloze vodden? Nergens voor nodig. Wie tijd en zorg investeert houdt kleding langer mooi.

1. Koop bewust

Koop allereerst goed spul, want wat niet mooi is kan ook niet mooi blijven. Lees vooral ook het label: van welke materialen is je nieuwe liefde gemaakt? Kun je het zelf wassen of moet je de stomerijkosten er ook alvast bij optellen? Denk voor je gaat afrekenen ook nog diep na hoe vaak je dit item gaat dragen. Heb je minstens drie ­andere stuks waar je het mee kunt combineren? Nee? Laten hangen. Is het iets wat je vrijwel dagelijks kunt dragen (een zwarte broek), of een tijdloze klassieker (een trenchcoat of wit overhemd), dan is het een investering waard. Kort en goed: koop minder, maar beter.

25 manieren om je shawl te dragen

Een shawl is een prachtig accessoire om je outfit op te fleuren. Zo kan je jas, trui, jurk of vestje met een shawl er telkens weer anders uitzien. En je kunt een shawl op verschillende manieren dragen. In dit filmpje zie 25 manieren waarop je een shawl kunt dragen.